Dovednosti, které z vás udělají manažera | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Dovednosti, které z vás udělají manažera

129-6364d4cd5cc47186313705-min-64a5553aa3216198374941.jpg

Myslíte si, že jste skvělý manažer? Dáme vám šanci si to ověřit přímo v našem článku. 

Je super být manažerem a mít možnost delegovat úkoly či řídit firmu, ale vše s sebou nese i určité riziko a odpovědnost. Jak poznáme, že jsme dobří v tom, co děláme? Většinou se to odvíjí od lidí kolem nás. Pokud se vaši podřízení cítí v práci spokojeně a mají vůči vám respekt, dosáhli jste naprostého úspěchu. Snadno se to sice píše, ale mnohem hůř dělá. My se podíváme na dovednosti, které vás k tomu přiblíží.

Jděte za jasným cílem

Je naprostá samozřejmost mít jako manažer cíle, ke kterým povedete své zaměstnance. Jste lídr a ten co vede všechny ostatní, jež mají ve vás důvěru. Proto musíte vědět, co děláte, a zbytek vaší posádky by to z vás měl cítit. Nejistota se totiž přenáší stejně rychle jako chřipka. Jakmile budete ve stresu vy, budou i vaši zaměstnanci.

Perfektní přehled a znalost celého trhu

K tomu, abyste uměli zaměstnance vést do konkrétního cíle, musíte znát trh kolem vás. Bez znalosti trhu totiž nemůžete nastavit reálné milníky, kterých chcete dosáhnout. Proto se neustále koukejte kolem sebe a čerpejte informace. Bez nich byste mohli brzy zůstat pozadu za konkurencí, což jistě není žádoucí. Rada pro všechny tedy zní – neusněte na vavřínech. To, že máte úspěch teď, neznamená, že za týden tomu bude stejně.

Komunikace je základ – v osobním i pracovním životě

Asi to není informace, kterou byste slyšeli poprvé, ale i tak to tu musí zaznít. Pokud nebudete efektivně komunikovat, nemůžete čekat, že druhá strana bude chápat, co po nich chcete. Nemáte skleněnou kouli a lidé vám opravdu do hlavy nevidí. Že vy celou situaci vidíte v souvislostech a vše je vám naprosto jasné, nemusí znamenat, že pro druhé je to stejné.

Nespoléhejte jen sami na sebe, naučte se delegovat!

Největším problémem manažerů je delegování úkolů. Zdá se to být triviální, ale ne vždy tomu tak je. Každý z nás má občas pocit, že nejlépe si zadanou práci udělá sám. Ona je to částečně i pravda. Vy totiž víte, jak přesně to má vypadat a výsledek se vám bude líbit. Jenže tento přístup může vést dříve či později ke zhroucení. Raději se naučte lidem vysvětlit svou představu a důvěřujte jim. Ono to ze začátku bude trochu těžké a nebudete dostávat zpět práci, se kterou budete na sto procent spokojení, ale je to proces.

Efektivita práce a využití času

Nyní máte jasný cíl a přesně víte, kam míříte. Na řadu přichází další důležitý aspekt a tím je čas. Musíte si ho umět nastavit, tak aby práce odsýpala a nikde nic nevázlo. Není to snadný úkol, ale bez něj by se to neobešlo a za chvíli by byl ve všem zmatek. Dříve než začnete, ujistěte se, že všichni vědí, co kdy mají dělat a znají všechny deadliny. Budete mít potom větší klid na duši a stačí vám v průběhu projektu jen kontrolovat dodržování termínů. Navíc hned uvidíte i případné zpoždění a lépe zvládnete monitorovat celou situaci.

Neopomíjejte práci se sebou

Jak byste mohli chtít změnu od ostatních, pokud ji třeba ani vy sami nebudete umět přijmout. Nemusí to být zrovna váš případ, ale většina lidí to tak má. Vyžadují, aby změna přišla od ostatních, ale sami se měnit nechtějí. Tato překážka ale není z těch největších a má snadné řešení. Pracovat sám na sobě je opravdu důležité, a to opět v pracovním i osobním životě. Pokud se budete vyvíjet, ostatní půjdou s vámi a přizpůsobí se změně. Protože vždycky je prostor na zlepšení. Nikdy nebudete perfektní, ale celý život se můžete posouvat a zlepšovat. Na to nezapomínejte – dost vám to usnadní život. Lidé otevření změnám vždy vládli tomuto světu a stále budou o krok napřed.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!