Metody digitálního marketingu | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Metody digitálního marketingu

digitmark-63628720a584b486784167-min-64a554c89b5ef279840375.jpg

Znáte všechny metody digitálního marketingu? Které z nich implementujete do svého podnikání? Ukážeme vám, z čeho je možné vybírat.

Jistě víte, že nastavit správně marketingovou kampaň pro svou firmu je důležité. Existuje spousta způsobů, jak svoji společnost propagovat. Není snadné se v nich zorientovat, ale my vám přinášíme pár tipů, ze kterých si můžete vybrat. Pravděpodobně už některé používáte, nebo se na to chystáte. Jaký je pro vás ale ten správný? To, co platí u jiné firmy, nemusí platit pro vás. Výběr se tím pádem stává klíčový a musíte zvolit správnou strategii, která vám přinese kýžený úspěch. Možná vám teď pomůžeme některé pojmy více přiblížit nebo osvětlit. 

PPC reklama aneb Pay-per-click

Možná víte, že právě my jsme nabízeli online živý kurz z této oblasti, na který jste měli možnost se zaregistrovat. Je to skvělá cesta, jak na sebe dobře upozornit a dostat vaše produkty mezi cílové uživatele. Jde totiž o typ reklamy, jež je umístěna ve vyhledávači a potencionální zákazník se skrze ní dostane k vám. 

Marketing za pomocí e-mailu

S tím jste se možná setkali nejčastěji. Některé e-shopy vám nabídnou slevu výměnou za odběr jejich newsletterů, které budete dostávat na e-mail. Vy tím, že nabídku potvrdíte, budete dostávat reklamu do vaší schránky. Což je také velmi častý způsob, který využívají hlavně internetové obchody, třeba s oblečením, kosmetikou nebo i jiné.

Social media marketing je trendy

Ano, jde asi o nejrozšířenější způsob v dnešní době. Sociální sítě totiž ovládly marketing, a tak kdo nemá alespoň jednu sociální síť pro svou firmu, jako-by žádnou firmu neměl. Pomocí častých příspěvků a pravidelného přidávání kontentu (obsahu) vás může algoritmus posunout na úrovni zobrazování dokonce mezi nové uživatele. Lze si také zaplatit reklamu na jakékoli sociální sítě, která na vás hodí kousek světla, ale bez pravidelného obsahu se to neobejde.

Affiliate Marketing s bloggery

V tomto případě jde spíše o vzájemnou dohodu, ze které těží obě strany. Jde o spolupráci mezi firmou a bloggerem, který postuje na své stránky odkazy, přes které se prokliknou na stránky dané společnosti. Na oplátku za to má tvůrce provizi za každý proklik, jež pro firmu získá. Což je nakonec férová dohoda, která nikomu neuškodí.

IM Marketing a komunikace se zákazníky

Jde o instantní psaní přes platformy jako je Whatsapp nebo Messenger. Ale zkuste se více než na prodej přes zprávy zaměřit na zákaznický servis. Vaši klienti chtějí mít vaši pozornost a určitě si to i zaslouží. Netlačte příliš na pilu a nechte konverzaci přirozenou, protože jak sami víte, některé věci chtějí čas a prostor.

Internetové rádio a televize je stále aktuální

Možná si myslíte, že je to ztráta času, ale opak je pravdou. Nesmíte nikdy opomíjet starší generace, zejména ne v případě, kdy právě oni spadají do vaší cílovky. Oni tolik času na internetu netráví a asi ani trávit nezačnou. Proto je reklama v televizi či rádiu stále v kurzu a někomu se může vyplatit právě tento způsob.

SEM nebo SEO? Co je lepší?

Tyto dva pojmy spadají do podkategorií PPC reklamy a můžou fungovat společně nebo i každý zvlášť. Největší rozdíl mezi nimi je ten, že SEO funguje prakticky organicky, kdežto SEM vám přináší výsledky až po investici. Je tedy na vás, kterou z nich zvolíte. Protože pokud se chcete vydat pomalejší cestou, která trochu déle trvá, ale o to déle a více funguje a navíc je stabilní, pak je volbou číslo jedna Search Engine Optimization. V případě, že potřebujete rychlé výsledky a nemáte času nazbyt, sáhnete po druhé variantě a máte vystaráno.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!