Offline vs online vzdělávání | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Offline vs online vzdělávání

artboard-2-6350fba8ed3a1170340750-min-6492373f8e20c514986930.jpg

Vzdělávat se online, nebo offline? Porovnáváme obě možnosti!

 

Osobně si myslím, že obě formy mají něco do sebe a je na každém, co mu vyhovuje. Není důležité, která z nich je lepší, a co komu sedne. Protože dnešní doba velmi nahrává vzdělávání online, ale offline kurzy se také těší své popularitě. Je fajn se potkávat s lidmi osobně a umět si vyměňovat znalosti. Jakákoliv forma vzdělání je důležitá. Celý život je potřeba se učit novým věcem, které nás neustále posouvají vpřed. Pojďme nyní na porovnání obou způsobů, ať si můžete vybrat.

Offline vzdělávání a možnost potkat se

Jednou z velkých výhod offline vzdělávání je osobní setkávání s lektory a ostatními studenty. Osobní kontakt je, zvláště v dnešní době, velmi důležitý. Můžete si předat cenné znalosti a porovnat vědomosti. Také můžete probrat i jiná témata, než jen ta studijní – i to je občas potřeba. Zároveň online forma výuky nemusí vyhovovat každému. Někdo je zkrátka zvyklý dojít si pro své vzdělání, a v mnoha případech to tak může být lepší. Například co se týká technických záležitostí. Občas totiž stroje, stejně jako lidé, nefungují na sto procent, a může docházet k výpadkům. Což v osobním setkání není problém, protože i bez prezentace se dá přednášet. Kdežto v online světě se bez techniky neobejdeme. A pak tu máme témata, která se bez praktické ukázky neobejdou. Některé věci je lepší vidět na vlastní oči. Ať už jde o předměty, na které si můžete sáhnout či je rozebrat, nebo jen o složitější vzorce.

Online vzdělávání koresponduje s moderní dobou

V dnešní době naprosto běžná forma vzdělávání, kterou využívá mnoho z nás. Nejenže vám totiž ušetří čas, ale také můžete vše dělat z pohodlí domova, což se může leckdy hodit. My se společně podíváme na výhody, které náš způsob online výuky nabízí.

  • Neomezený přístup ke všem materiálům – Máte všechny materiály k dispozici na jednom místě a kdykoliv se do nich můžete podívat.
  • Aktuálnost informací – díky internetu a přístupu ke všem informacím máte vždy čerstvé info. V případě, že dojde ke změně, lze na ní okamžitě reagovat.
  • Individuální tempo studia – i zde jsou nějaké pevné termíny  jako u offline formy, ale každý student má výhodu, že může postupovat podle svého tempa a potřeby.
  • Efektivnost výuky – online forma nabízí nepřeberné množství možností ke zpestření výuky. Díky tomu si student obsah kurzu sám lépe zapamatuje a může nové znalosti použít v reálném životě.
  • Zapamatovatelnost výuky – je dokázáno, že více studentů si látku zapamatuje pomocí zraku, ne jen sluchu, což lze při online výuce s použitím vizuálních stimulů dobře využít.
  • Ověřování získaných znalostí – v dnešní době je už vše interaktivní a student si na internetu může kdekoliv ověřit své znalosti pomocí testu, který vyplní.
  • Komunikační možnosti – můžete komunikovat naprosto s kýmkoliv. Ať už se nachází na druhém konci světa nebo naproti přes ulici.
  • Široká možnost výběru – na internetu je výběr všeho téměř neomezený, vy tak můžete hledat vzdělávání přesně na míru pro vás, které bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám.

Co je tedy lepší?

Právě jsme si shrnuli výhody online i offline světa vzdělávání. Nelze s přesností určit, co je lepší či horší. Obě formy výuky mají něco do sebe a obě nám dávají možnost získávat nové znalosti. Vždyť vzdělávání je opravdový poklad pro každého z nás a měli bychom si ho vážit. Vědomosti mají nevyčíslitelnou hodnotu a nikdo vám je nemůže ukrást. Ať už doma od počítače, nebo přímo z lavice, vzdělávejte se, kdykoliv a jakkoliv to půjde. V pracovní sféře to pro vás bude vždy velkou výhodou.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!