Technologie, které nám usnadňují život | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Technologie, které nám usnadňují život

1203165211599527-i7rg7z0aisajpgu6npkj-height640-634fac50e2cd6979901905-min-6492370d82996769525045.jpg

Moderní technologie v dnešním životě? Usnadněte si s nimi život! 

Nacházíme se v době, kdy nám jak v pracovním, tak osobním životě velmi pomáhají technologické vynálezy. V řadě případů je to výhoda, protože za nás některé rutinní práce často dělají stroje nebo aplikace, a tak se můžeme věnovat daleko důležitějším věcem, jež jsou třeba udělat. Bonus v podobě ušetřeného času jistě každého potěší. Protože dnešní doba je uspěchaná, každý z nás má jen omezené množství času. Je potřeba s ním nakládat efektivně. Budujete-li firmu, věnujete všechen čas jen jí nebo rodině. Právě od toho jsou tu přístroje a aplikace, které jsou v dnešní době k dispozici těm z nás, kteří to opravdu potřebují. Pojďme se podívat na pomocníky, o kterých se nám před pár lety ani nesnilo, a dnes jsou běžnou součástí našich životů.

Robotický vysavač za vás vysaje kdykoliv

Občas nastanou hektické dny, kdy musíte zůstat v práci déle, a tak vám večer nezbývá už čas na úklid bytu. To už dnes není problém. Existuje spousta elektronických spotřebičů do domácnosti, které můžete ovládat na dálku. To vnímám jako velký krok vpřed, který jistě stojí za zmínku. Z kanceláře si totiž můžete skvěle řídit domácnost bez toho, aniž byste byli přítomni. Bonus se najde i pro ty, kteří mají menší zahrádku u domu. Protože stejně tak, jako můžete ovládat na dálku vysavač, fungují podobně i sekačky. Můžete se tak v klidu věnovat práci bez jakéhokoliv vyrušení.

Nakupte online a bez čekání ve frontě

Dříve jsme museli poštu, zdravotní pojišťovnu, nákupy a jiné pochůzky vyřizovat osobně. Dnes už jen stačí mít chytrý telefon a aplikaci. Samozřejmě ne každý úřad se dal touto cestou, a tak stále na některé místa musíme docházet, ale co není teď, může brzy být. Momentálně si ale řekneme o případech, kde to takto funguje. Jeden příklad za všechny je už samotné nakupování potravin a jiného zboží. Každý máme občas den, kdy nestíháme a opravdu se nám nehodí hned po práci běžet ještě na nákup. Dnes už nemusíte. Stačí si nákup na určitou hodinu objednat naprosto bez námahy.

Živnost, pojištění, či dovolená? Dnes už lehce zařídíte online

Dalším dobré příklady, kdy nemusíte stát fronty na úřadech. Sedět v kanceláři cestovní agentury a vybírat ideální dovolenou z tištěného katalogu je dnes pasé. Z pohodlí domova si můžete v klidu objednat zájezd do Egypta a ještě si k tomu dát čaj. Jak jsme zmínili výše, také některé úřady se již daly touto cestou. Třeba takovou živnost už si můžete zařídit jen za pomocí internetu a tisíci korunového poplatku. Ušetříte si tak cestu a zbytečné čekání na úřadě, které můžete nahradit smysluplnější činností.

Co se bude dále přenášet do online prostředí?

Jsou stále činnosti, kvůli nimž se musíme na určitá místa dostavit osobně, což je však jedině dobře. Představte si, že by se vše přeneslo do online světa a vy jste se nemuseli hnout na krok z domu. Třeba takové volby, focení na pas nebo občanský průkaz a mnoho dalšího. Vše by se dalo obstarat s pomocí přístrojů z domova, a vy byste tak nemuseli hnout ani prstem. Možná je dobré některé činnosti nechat v offline prostředí a setkávat se s lidmi i mimo práci. Nakonec je opravdu přínosné nechat část povinností tak, jak fungují již řadu let. Ti, kteří mají home office, to jistě ocení. Ale co se bude dít v průběhu dalších let je otázka, na kterou nikdo z nás nezná odpověď. Doufám, že se vám některé ze zmíněných zlepšováků líbily a používáte je ve svém životě. Protože jak jsme si již řekli, každý z nás má určitý čas v celém dni, který chce využít na sto procent pro sebe, a právě tyto vychytávky nám k tomu pomáhají.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!