Jak na empatický leadership | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Jak na empatický leadership?

21-633eadbf45c4d254815971-min-649234431a902134072485.jpg

Vedete své zaměstnance, nebo jim jen rozdáváte úkoly? Buďte lídr, kterého si zaměstnanci váží.

Chápu, že v dnešním online světě ustupuje osobní kontakt trochu do pozadí. Což v oblasti vedení lidí nemusí být úplně dobré. Proto neváhejte, pokud máte tu možnost být v přímém kontaktu se svými zaměstnanci. Je to totiž nejlepší strategie, jak úspěšně vést lidi. Protože vaši podřízení si budou velmi cenit, pokud jim věnujete svůj čas. Na to navazují i různé tipy, které by vám mohly pomoci lépe pracovat s vaším týmem. Není nutné splnit všechny jako úkoly ve škole. Spíše si mezi nimi vyberte variantu, které vám a vašim zaměstnancům sedne na míru.

Hleďte společně do budoucnosti.

Takový malý tip, který se opravdu vyplácí. Jako každá firma, má i ta vaše nějaký směr a cíl. Je pěkné, že vy to víte a vymýšlíte strategie, jak se dostat na vysněné místo. Tady se dostáváme do bodu, kde je třeba si uvědomit důležitou věc. K tomu, abyste mohli někoho vést do cíle, musíte mu ho nejprve ukázat. Stejně tak, jako neřeknete nevidomému člověku, aby běžel rovně. Uvědomte si, že i lidé pod vámi by měli vidět budoucí směřování firmy. Mají mít smysl a vizi, stejně jako vy. Uvidíte, že jim to půjde i lépe.

Chcete znát vlastnosti dobrého lídra? My jsme je pro vás sepsali.

Každý z vás asi nebude splňovat všechny body seznamu, což je úplně v pořádku. Nikdo není perfektní, a proto je třeba ke všemu přistupovat s klidnou hlavou. Neznám totiž nikoho ve svém okolí, kdo by byl stoprocentní a učebnicový příklad dokonalého lídra. Takže nevěšte hlavu a podívejte se společně s námi na vlastnosti, které je dobré si osvojit.

  • Poctivost – s poctivostí nejdál dojdeš se neříká nadarmo a platí to i v případě lídrů.
  • Schopnost delegovat – je to asi pochopitelné, ale spousta lidí má problém předávat zodpovědnost druhým a raději se všechnu práci snaží udělat sami, což je mnohdy nemožné.
  • Komunikace – klíčová dovednost, kterou když ovládáte na jedničku, dosáhnete čehokoliv, na co pomyslíte.
  • Smysl pro humor – občas je totiž třeba nebrat věci tolik vážně a umět si i užívat.
  • Důvěra – nejen ve vaše zaměstnance ale také v sebe, protože budete působit lépe před všemi, kdo vás budou následovat.
  • Kladný postoj – negativní energie nikdy nic nevyřešila a ani nevyřeší, takže nádech, výdech a hlavně klid, protože některé problémy se nedají vyřešit hned.
  • Intuice – aneb šestý smysl, který nemá každý, ale může vám pomoci vyhnout se některým situacím, ze kterých byste se později těžko dostávali. 
  • Schopnost inspirovat – buďte takovou verzí sebe sama, jakou byste chtěli obdivovat. Budete předávat dobrou energii a lidé vám budou více věřit.
  • Tvořivost – kreativní pohled je občas důležitý, protože vám nabídne i jiný úhel, než pod jakým vidíte věci v běhu všedních dní.

Těchto několik bodů shrnuje to hlavní, co by měl lídr ve vztahu ke svým podřízeným uplatňovat. Lidé mají rádi lidskost a hlavně lidský přístup. Takže s nimi zacházejte tak, jak chcete aby bylo zacházeno s vámi, a potom už půjde vše snadněji.

Nestůjte nikomu v cestě.

Spousta zaměstnavatelů to neumí a dopouští se chyb, jež dělají špatnou pověst jim samým. Je celkem pochopitelné, že když odchází z firmy zaměstnanec, který byl pro vás velmi důležitý a přínosný, může vás to mrzet. Zkuste se na to však podívat z jiného úhlu. Mohl jsem udělat něco pro to, aby zůstal? Jediná otázka, na kterou si zkuste odpovědět. V případě, že odpověď zní záporně, máte jasno. Podpořte jeho touhu získat nové zkušenosti a rozlučte se co nejlépe. Protože nikdy nevíte, jak se mu může na novém místě líbit a zda se ještě nevrátí. V každém případě je důležité mít dobrý vztah se zaměstnanci i bývalými zaměstnanci, protože i ti vám dělají jméno. Mějte to na paměti.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!