Interview s Dominikou Janíkovou — Country Manager | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Zákulisí Laba Czech: Laba Czech rozhodně lovebrand je – Interview s Dominikou Janíkovou, Country manager Laba Czech.

a-62ea6eb3149d1462164894-min-647ee683da8fa693377145.jpg

Dominika Janíková studovala procesní management v Brně a poté International Project Management (Master's a MBA) v Barceloně. Po skončení studií začala pracovat v kanadské společnosti, kde vyvíjeli umělou inteligenci. V této firmě působila po dobu dvou let.

Následně přijala nabídku v Laba Czech kde působí nyní jako Country Manager pro Česko. Ve volném čase ráda chodí na spinning, navštěvuje posilovnu a miluje výlety do přírody, ale ze všeho nejvíce ráda cestuje a poznává svět. 

Jak probíhá tvůj běžný pracovní den?

Musím říct, že v Laba je opravdu každý pracovní den různorodý, proto výraz jako běžný pracovní den neznám.

Aktuálně posledních 14 dní zařizuji naši kancelář v Karlíně, takže během stěhování, sestavování stolů a nábytku se věnuji meetingům jak s týmem, tak novými potenciálními zaměstnanci. Obecně se snažím si práci více zorganizovat, ale vždy se naskytne něco, co mě překvapí, a tak trochu mi zkazí “plány”. Obecně začínám tím, že projdu e-maily společně s Asanou, zkontroluji meetingy na celý den (a ujistím se, že agenda je na všechny meetingy hotová a připravená - abychom se měli od čeho odpíchnout). V průběhu dne tak plním úkoly, deleguji práci ostatních a kontroluji, zda vše běží podle plánu ve všech odděleních, mezitím se samozřejmě účastním schůzek a řeším věci za pochodu. 

Proč ses rozhodla začít budovat tým lidí zrovna pro Laba Czech?

Upřímně můžu říct, že v době, kdy jsem přijala nabídku od Laba být prvním zaměstnancem v ČR a být zodpovědná za pokrytí veškerých aktivit v Česku, ani ve snu mě nenapadlo, co vše to obnáší. Mám ráda stres – samozřejmě ve „zdravé“ míře a možnost skočit do neznámého. Věděla jsem, že velkou částí práce bude právě budování a onboarding týmu, ale předtím jsem se musela dostat ještě přes mnohá úskalí – nachystat vše jak z právního, IT, marketingového a operačního hlediska – samozřejmě s pomocí ostatních kolegů. Již prvotní plány byly takové, že tým poroste – jelikož bez týmu v mých zádech by nebyla Laba taková, jaká je dnes, ale že porosteme takovým tempem – s tím už jsem upřímně nepočítala. 

Celkově mě zajímá mimoškolní vzdělávání, co mě ale lákalo se zapojit o to více, je spojení vzdělávání a technologií, které využíváme. Myslím si, že mimoškolní vzdělávání profesionálů je v dnešní době zpravidla nutností, doba jde tak rychle dopředu, že se neustále musíme učit, abychom stačili. Jsem pyšná, když se ohlédnu zpět na začátek a porovnám to se stávajícím týmem, se kterým každodenně společně budujeme nejen Laba lovebrand, ale hlavně skvělý produkt.

Vyhovuje ti práce na home office nebo bys to změnila?

V minulosti, ještě než jsem začala pracovat pro Laba jsem pracovala jak z kanceláře, tak z domu. Musím říct, že na flexibilitu, kterou remote práce nabízí si člověk rychle zvykne. I proto jsem nadále chtěla pracovat z domu. Představa dojíždění a plýtvání času v zácpách mě děsí, ovšem obě dvě formy práce mají své výhody a nevýhody. Práce z kanceláře je zase skvělá pro budování vztahů mezi kolegy, a přeci jen ne všem vyhovuje práce z domu. Právě proto v srpnu otvíráme naše krásné kanceláře na Karlíně, kde se budeme pravidelně scházet.  

Mohla by být Laba Czech v budoucnu lovebrand?

Dle mého názoru Laba Czech rozhodně lovebrand je, tedy alespoň pro mě.

Jaký máš vztah ke značce Laba Czech?

Jako značka jsme neskutečně progresivní, mladá a moderní. Nic u nás není nemožné, každý nápad je dobrý a většina nápadů z řad našich zaměstnanců je implementovaná. Člověk (jak lektor, tak zaměstnanec) se s námi rozhodně nenudí a slovo stereotyp u nás neznáme. Můj vztah byl rozhodně již od začátku více osobní, než profesní. Laba Czech vidím jako miminko, které mi roste před očima, ale samozřejmě i tohle miminko potřebuje hodně péče, práce, trpělivosti a také lásky. 

Na jaké novinky se v Laba Czech můžeme těšit v budoucnu?

Co můžu prozradit – aktuálně spouštíme nový podcast, našimi hosty budou jak lidé z řad našich lektorů, tak také externí zajímavé osoby. Prostě všichni, kteří mají co sdělit ze světa businessu a podnikání. Zároveň budeme pořádat maratony webinářů zdarma – tyto webináře slouží k přiblížení formy našeho vzdělávání širokému publiku. Maraton v tomto případě znamená, že budeme mít více přednášejících v rámci jednoho webináře, proto bude webinář bohatší na znalosti a hlavně zkušenosti z praxe. Také budeme organizovat tiskovou konferenci a HR brunch pro networking. Z hlediska kurzů plánujeme samozřejmě rozšíření našeho portfolia, již pomalu spouštíme kurzy i s lektory z USA, z firem jako je například Netflix, Spotify, Google. V tomto určitě plánujeme pokračovat, tudíž pokryjeme poptávku od zahraničních studentů, kteří žijí na území ČR a nemluví česky.

Co tě nejvíce baví na tvé práci?

Rozhodně mě baví ta různorodost, kterou s sebou tato práce přináší. Každý den člověk čelí novým úkolům, překážkám, které se na první pohled zdají nepřekonatelné, ale nakonec, když se spojí celý tým a znalosti nás všech, nic není nemožné. Zároveň mě baví navazování a budování vztahů s lektory. 

Vytvořila jsi úspěšný tým během tvého působení v Laba Czech?

Určitě, můj tým je skvělý. V týmu panuje přátelská atmosféra. Jsem ráda, že jsme si všichni sedli hlavně na osobní rovině – také na základě toho hledám další kolegy do týmu – pro nás je důležité si rozumět a mít stejný (podobný) smysl pro humor, téměř vše ostatní se dá naučit. Moc se těším, až se všichni potkáme v kanceláři, to naše vztahy posune na jinou úroveň. 

Kde vidíš Laba Czech za 5 let?

Laba Czech bude za 5 let jednorožcem na trhu. Ostatně, jednorožcem na trhu budeme již mnohem dříve. Budeme také pokrývat nejen podnikovou tématiku, ale zaměříme se i na kreativní a IT scénu. 

Jaké jsou tvé největší úspěchy?

Můj největší pracovní úspěch je samozřejmě Laba. 

A na závěr: Chtěla bys něco sdělit čtenářům?

Vzdělávejte se, chtějte vědět víc – ostatně vzdělávání je dobrou značkou pracovníka a navíc vám pomůže v dnešním zrychleném světě z pohledu konkurenceschopnosti.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!