Digitalizace firmy - proč je tak důležitá a jaké má využití | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Digitalizace firmy - proč je tak důležitá a jaké má využití?

img-3848-2-62b43946d69c9226708008-min-646f6abe9c1b7090516166.jpg

Během pandemie se stala digitalizace neodkladnou povinností pro mnoho firem. Některé musely posunout svou aktuální digitální úroveň o level výše a jiné firmy musely začít od nuly. Pro mnoho podnikatelů a společností to byla těžká doba, protože nejlepší, a někdy také jediné východisko, bylo přesunout své podnikatelské aktivity do digitálního světa. V článku si ukážeme pár důvodů, proč rozvíjet svou společnost v digitálním prostředí a co tím v konečném důsledku můžete získat. Mezi nejzákladnější přínosy patří například:

  • Snížení nákladů - výdaje za elektřinu
  • Úspora času, zvýšení efektivity a produktivity – ušetříte čas při pracovních cestách
  • Eliminace chyb způsobených lidským faktorem – zautomatizování procesů
  • Informace dostupné kdykoli a odkudkoli – třeba i z pohodlí vašeho domova 

Toto jsou hlavní bonusy, které díky digitalizaci můžete získat. Existují ale i další, které by vás třeba ani nenapadly. Na ty se teď podíváme trochu detailněji. 

Analýzy, reporty, ale i předpovědi chování zákazníků na trhu

Díky pokročilým technologiím je dnes možné sledovat spoustu věcí, které lépe pomohou vyhodnotit situaci na trhu. Technologie usnadňují ve velké části podnikatelům práci při zjišťování informací, které jim mohou pomoci firmu posouvat vpřed. Skvělým příkladem mohou být i PPC reklamy, ve kterých nejde pouze o to, aby vás zaujaly a přiměly prokliknout se na stránky e-shopu. Jejich další velmi důležitá práce je získávání dat od zákazníků, kteří na takovou reklamu kliknou. Více by vám o tom mohl říct pan Tomáš Sýkora, který je lektorem probíhajícího Laba kurzu s názvem PPC reklama pro začátečníky.

Pomoc životnímu prostředí je skvělý bonus

Při transformaci do digitálního prostředí to neulehčujete jen sobě, ale také životnímu prostředí. Méně využitého papíru v kancelářích ušetří nejen náklady a čas, ale také přírodu. Je to samozřejmě jen malá náplast, ale čím více firem se zapojí, tím nižší spotřeba papíru bude. Příroda je budoucnost nás všech a je důležité abychom mysleli ekologicky a šetřili životní prostředí nejen ve svém okolí.

Díky digitalizaci není žádná vzdálenost problém

S digitalizací přichází i možnost lepší komunikace a spojení s okolním světem. Digitální forma komunikace ušetří čas při posílání různých dokumentů, komunikaci se zaměstnanci nebo klienty. Formou videohovoru se můžete spojit s kýmkoliv na světě a vést videokonferenci nebo poradu. Jelikož pro digitální svět vzdálenost není překážkou, schůzka může proběhnout i v případě, že se necítíte úplně fit a ležíte doma na gauči. Samozřejmě nic není stoprocentní a i digitální forma komunikace má svý mouchy. Může vám třeba vypadnout internetové připojení nebo se odeslaný e-mail ztratí, než dorazí do schránky adresáta. Tyto problémy už ale díky téměř dokonalému pokrytí internetovou sítí vymizely a je třeba říct, že pozitiva digitální komunikace výrazně převyšují její negativa.

Automatizace, která šetří čas i peníze

S postupným vývojem technologií máme čím dál častěji možnost vylepšovat stávající procesy nebo zařízení. Digitální doba s sebou přináší mnohem větší možnosti jak nechat technologie pracovat za vás. Obrovskou výhodou automatizace můžeme vidět hlavně v omezení chyb v procesech, které by byly způsobeny lidským faktorem. Díky přesnosti technologií zpravidla nedochází k téměř žádným chybám – s výjimkou poruchy samotného stroje nebo chyby aplikace. Přínosy můžeme vidět také u zaměstnanců, kterým automatizace šetří spoustu času a energie, kterou mohou věnovat do jiných, firmě prospěšných, činností. S větším množstvím ušetřeného času a minimálnímu počtu chyb se tak vytváří velký prostor pro zlepšování a kreativní řešení, která pomohou firmu inovovat.

Doufáme, že se vám nějaká z výše uvedených informací bude v budoucnu hodit a využijete ji ve prospěch vašeho podnikání. Digitalizace představuje budoucnost a dříve nebo později se jí s největší pravděpodobností žádná firma nevyhne. Výhoda je, že máte neomezené možnosti, které můžete využít. 

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!