B2B konference 2024: Inspirace, networking a reálné zkušenosti pro lepší business | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

B2B konference 2024: Inspirace, networking a reálné zkušenosti pro lepší business

Setkání odborníků na business a marketing, kteří vás naučí dívat se na businessové neúspěchy jako na příležitost.

1246-cover1-66fe7feb1acff560383293.webp

Majitelé firem, CEOs, marketéři i obchodníci, kteří hledají inspiraci pro vyvážení marketingu a prodejních strategií, se sejdou už 12. listopadu v Praze na třetím ročníku B2B konference.

Každý ročník přináší nové myšlenky a posouvá hranice českého B2B businessu. Ani ten letošní nebude výjimkou. Organizátoři akce Lukáš Smelík a Ilona Pawerová nám v exkluzivním rozhovoru prozradili, co můžeme očekávat od letošního programu a jakou zkušenost chtějí účastníkům předat.

Klíčová myšlenka konference: Propojit lidi v B2B a ukázat jim význam marketingu

„Od prvního ročníku, vlastně už od myšlenky takovou akci vůbec vytvořit, je hlavní cíl stále stejný. Motivovat lidi. Ukázat jim, že všichni v B2B řeší ve finále to stejné, propojit je, aby mohli sdílet své zkušenosti. A hlavně si navzájem říct, že B2B marketing má význam, i když to leckdy ve firmách od vedení a kolegů nemusíme cítit,“ popisuje Lukáš Smelík klíčovou myšlenku akce.

Letošní ročník přinese několik změn. „Upravený je celý koncept akce,“ vysvětluje Ilona a dodává, že organizační tým doznal několika změn, ale základní myšlenka zůstává pevná.

„Přidali jsme větší důraz workshopy a ještě více se zaměřili na příklady z praxe. A taky letos chceme nabídnout ještě více příležitostí k networkingu, který bychom rádi měli jak v rovině řízené, ale hlavně neřízené. Každý přece jen preferujeme i v životě jiný přístup v navazování kontaktu.“

Networking, který je pro mnohé účastníky nejcennější částí akce, tak dostane letos ještě více prostoru.

B2B konference, která propojuje marketing a sales

Program konference: Reálné příběhy úspěchu a neúspěchu

„Téma jako takové není o ničem jiném, než hledat skutečně příklady z praxe. A kdo kdy v B2B praxi něco dělal, tak ví, že cesta od úspěchu k neúspěchu není někdy až moc daleká. My chceme ovšem i ten neúspěch ukázat v jiném světle, protože kdo nic nedělá… Znáte to. A my bychom raději, aby se B2B marketing o obchod dělal,“ přibližuje Lukáš hlavní zaměření konference.

Program je pečlivě sestavený a reflektuje potřeby skutečných lidí. „Vybírali jsme ho opravdu pečlivě,“ říká Ilona Pawerová a dodává: „Všichni řečníci svá témata vybírali společně s námi, hledali jsme cesty jak co nejlépe přiblížit danou problematiku lidem tak, aby pro ně byla srozumitelná a aplikovatelná do praxe.“

Mezi špičkovými speakery letošního ročníku se objeví například Šimon Steffal, který vysvětlí, jak využít chyby jako motor pro růst, Josef Havelka, který se zaměří na budování značky, a dvojice Andrei Stoica a Pavel Marek, kteří vás naučí, jak sladit marketing a prodej.

Také se můžete těšit na Martina Brablece, který přinese zajímavé poznatky o slepých uličkách marketingu, a Margaritu Fries, která povede talk show o chybách při budování brandu. Celý den zakončí panelová diskuze s Jindřichem Fáborským a dalšími odborníky, kteří se podělí o své zkušenosti.

Nakonec vás čeká networking a vyhlášení soutěže Masters of B2B Marketing.

Podívejte se, jak probíhal minulý ročník B2B konference
Zdroj: YouTube.com

Exkluzivní workshopy pro účastníky

Také letos se můžete během konference rovnou i prakticky vzdělávat. „Workshopy jsme částečně pilotovali už loni. Letos budou o kousek více v popředí komunikace i zájmu. Chtěli jsme aby lidi odcházeli s tím, že se na konferenci něco naučili. Aby měli nějakou zkušenost, kterou hned můžou aplikovat do praxe,“ vysvětluje Lukáš.

Sergej Pavljuk si pro vás připravil vlivovou a obchodní analytiku na LinkedIn, Pavel Marek správné nastavení spolupráce s agenturou, Jindřich Jíra vás provede úspěšným eventem a Šimon Steffal vás naučí vypořádat se s chybami.

Součástí workshopové sekce je také program s Davidem Svobodou, jediným verifikovaným Canva expertem v Česku. David má svůj kurz i u nás v Laba.  

Prémiový networking jako příležitost pro rozvoj businessu

Součástí akce je networkingové odpoledne s vínem a pivem. Pravý networking začne večer po ukončení programové části, bude probíhat až do 22. hodiny a potom v něm můžete pokračovat i mimo konferenční prostory.

„Často nejvíc pomůže, když se pobavíte s kolegy z oboru. S největší pravděpodobností řešíte stejné problémy a pohled zvenčí vás může posunout víc než hodiny brainstormingu v interním týmu,“ vysvětluje Ilona Pawerová důležitost těchto neformálních setkání.

A dodává: „Navíc víme, že marketing a sales z B2B prostředí nemají moc příležitostí potkat se mezi sebou. Tihle lidi ještě moc nechodí na jiná networkingová setkání.“

Panelová diskuze s řečníky B2B konference (2023)

Využijte B2B konferenci naplno

Jak si celý „konferenční“ den vychutnat na maximum? „Přijďte hned ráno a vyhraďte si na nás celý den. Ptejte se po přednáškách řečníků na to, co vás pálí,“ radí Lukáš, jak si z přednášek odnést co nejvíce.

Také nezapomeňte využít všechny výhody, které vám přináší propojování s dalšími lidmi. Není to váš šálek čaje? Nevadí. I pro vás má Lukáš řešení a nabízí pomocnou ruku. Nebo spíš ruce: Nebojte se přijít za mnou nebo Ilonou a říct si, s kým se chcete seznámit. My vás v tom nenecháme.“ 

A jak vidí uplynulý ročník? „Myslím, že obsahově nastavil poměrně vysokou laťku, protože ještě dlouho v nás témata propojení brandu a výkonu v rámci B2B marketingu rezonovalo.“

V minulých ročnících se také ukázalo, že lidem z B2B chybí především kvalitní kontakty a spolupráce. „Networking, jak bylo už dříve zmiňováno, je nejvíce ceněnou složkou i ve zpětné vazbě. Proto na něj vlastně klademe i takový důraz,“ objasňuje Lukáš.

Navazování kontaktů hraje v B2B sektoru zásadní roli

Nebojte se chyb, jsou součástí úspěchu

Jak asi letošní ročník dopadne, kolik zajímavých spoluprací se tam naváže, jak celá akce přispěje k propojení marketingu s obchodem? 

Necháme se překvapit. Už teď je ale jasné, že přinese opět celou řadu neocenitelných zkušeností, inspiraci a spoustu nových kontaktů. Pokud chcete být u toho, nezapomeňte se včas zaregistrovat a připravit se na den plný insightů z praxe, networkingu, marketingu a obchodu.

A na závěr ještě hlavní poselství od pořadatelů, které si určitě vezměte k srdci: „Buďte odvážní, kreativní a nebojte se experimentovat. Každá chyba je jen delší cesta k úspěchu.“

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!