10 tipů na více času, rychlejší práci i vlastní značku | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

10 tipů na více času, rychlejší práci i vlastní značku

Letní vzdělávání a seberozvoj vám po dovolené pomůže s efektivnějším zvládáním pracovních povinností.

1167x500-667939004de50469724913.webp

Léto je tradičně obdobím odpočinku a relaxace. Mnozí z nás využívají dlouhé slunečné dny pro dovolené, výlety do přírody nebo jen tak pro lenošení na pláži. Právě letní období je však také ideální dobou pro osobní rozvoj a vzdělávání.

Vždy se najde důvod, proč začít číst. Začněme tím, jak byste mohli získat více času. Téma boje s prokrastinací a time managementu je stále aktuální a oblíbené.

Konec prokrastinace

Odkládáte nepříjemné povinnosti na později? Díky knize Petra Ludwiga se dozvíte, proč máte takové sklony. Přestanete s plýtváním energií a ochočíte si neodbytného žrouta času jménem prokrastinace.

Podívejte se na video, jak vypadá prokrastinace v akci. Co všechno děláte místo práce?

Časotvorba

Existuje kniha, díky níž získáte ještě více času. Jmenuje se příznačně Časotvorba a Tomáš Vachuda se v ní dívá na time management z úplně jiného úhlu. Jedno je podle autora jasné: „Výsledky jsou téměř nezávislé na odpracovaném čase. Nebo přinejmenším neplatí, že delší práce přináší více výsledků.“

Jak souvisí množství energie s rychlostí plnění úkolů? Hodně praktická kniha vám ukáže, že ve skutečnosti máte svoji energii pod kontrolou. Tomáš Vachuda prodává ebook na vlastní webové stránce, papírová verze se připravuje, a v knihkupectvích knihu tedy zatím neseženete.

Hluboká práce

S dosahováním lepších výsledků v kratším čase vám pomůže také kniha Hluboká práce. Cal Newport představuje svůj koncept soustředění se na náročné úkoly:

Jedná se o schopnost, která má dnes obrovskou cenu. Podle Cala Newporta je „stále ojedinělejší a zároveň je v naší ekonomice stále cennější. V důsledku toho se bude těm několika málo lidem, kteří si budou tuto schopnost pěstovat a poté z ní udělají základ svého pracovního života, výjimečně dařit.“

Jak vidíte, vzdělávání a seberozvoj se vyplatí, protože přináší náskok před konkurencí.

Atomové návyky 

James Clear se dlouhodobě věnuje problematice osvojování efektivních návyků. Proč máme problémy s dodržováním předsevzetí a jak z toho ven pomocí praktických kroků, se dočtete v další knize z nakladatelství Jan Melvil Publishing.

Nastavení mysli

Kniha od Carol Dweck prozkoumává, jak mindset ovlivňuje naši schopnost učit se a růst. Autorka si myslí, že úspěch v životě závisí na tzv. nastavení mysli. Takže nejde jen o talent a schopnosti, ale také o náš přístup.

Víte, jaký je rozdíl mezi fixním a růstovým nastavením mysli? A odpovídali jste si někdy na otázku, jestli je vaší prioritou velký úspěch a sebepotvrzení, nebo naopak hodně výzev? Proč vás láká vzdělávání a seberozvoj, zatímco jiní lidé ustrnou ve svém rozvoji?

Využijte náš letošní Summer Sale a získejte slevu 30 % na všechny aktivní kurzy!

Designérem vlastního života

Bill Burnett a Dave Evans napsali knihu podle slavného kurzu Stanfordovy univerzity s názvem Designing Your Life. V knize řeší vytvoření života, který vám přináší radost a funguje pro vás nejlépe.

Hned na začátku se zeptáte sami sebe: „Proč to sakra dělám?“ a „Jak najdu práci, kterou budu mít rád, nebo ji budu dokonce milovat?“

Žltá kniha budovania značky

Pokud máte chuť na něco obsáhlejšího, sáhněte po knize o budování značky a efektivním podnikání. Žltá kniha budovania značky odpovídá na zásadní otázku dnešní doby: „Jak zaujmout a prodat ve světě chaosu a sekundové pozornosti?“

Autor Michal Pastier je podnikatel, investor a marketér. Svoje zkušenosti sepsal na téměř 600 stranách. Ukazuje praktické kroky i zajímavé příklady a upozorňuje na chyby, které stojí zbytečně spoustu času a peněz.

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem LinkedIn profilu.
Pojďte se připojit!

Ukaž, co děláš!

Austin Kleon je americký spisovatel, copywriter, umělec a autor bestsellerů. Jeho knihy mají originální design, grafiku a neotřelé nápady. Ukaž, co děláš! je o sdílení a o tom, jak můžete pomoci druhým, aby vás našli.

Zjistíte, že nemusíte být génius, a dozvíte se 10 způsobů, díky kterým můžete sdílet svou kreativitu a nechat se objevit. Vzdělávání je pro každého s otevřenou myslí a ochotou učit se nové věci.

Kdy

Kniha s jednoduchým názvem a vysvětlujícím podtitulem „Věda a umění dokonalého načasování“.

Daniel H. Pink se zaměřuje na to, kdy bychom měli dělat určité aktivity, místo toho, jak bychom je měli dělat. Klíčem k úspěchu je podle autora správné načasování. Dokonce již zmiňovanou prokrastinaci může mít na svědomí nevhodná denní doba.

Tou horou jste vy

Nechce se vám číst? Možná potřebujete knihu o cestě od sebesabotáže k dokonalému sebepoznání. Vysokou horu si lidé spojují s novými výzvami a nepřekonatelnými překážkami. Ve skutečnosti jsme tou horou my sami.

Brianna Wiest vysvětluje, proč vzdorujeme pokusům o změnu, jak se zbavíme škodlivých zlozvyků a lépe porozumíme sami sobě. Zdá se, že kniha je dobrým odrazovým můstkem pro další vzdělávání.

Využijte letní okamžiky 

Seberozvojové knihy jsou skvělým společníkem, ať už jste kdekoli. Podívejme se, kde všude se dá v létě číst.

1. Na dovolené – rozvíjejte se, zatímco relaxujete

Zdánlivě protichůdné aktivity, jakými jsou relaxace a seberozvoj, mohou ve skutečnosti velmi dobře fungovat bok po boku. Představte si, že ležíte na pláži s knihou v ruce. Knihou, která vás inspiruje k zamyšlení nad vlastní životem a smysluplnými cíli.

Vzdělávání a seberozvoj vám může poskytnout nové nápady, jak efektivně využívat svůj čas – něco, co můžete snadno začít aplikovat hned po návratu z dovolené.

2. V přírodě – spojení se sebou a s přírodou

Četba v přírodě, ať už v parku, u vody, nebo v horách, je skvělým způsobem, jak se v klidu ponořit nejen do textu, ale také do vlastní mysli. Můžete se lépe soustředit na přítomný okamžik a ocenit krásu a klid, které příroda nabízí.

3. Na balkóně – vaše malé útočiště v rušném městě

Nemusíte cestovat daleko, aby vám četba seberozvojových knih přinesla užitek. I malý prostor jako balkón nebo zahrádka může posloužit jako ideální místo pro čtení. Ve vaší soukromé oáze si vychutnáte domácí limonádu, vzdělávání i seberozvoj. Využijte letní počasí naplno.

4. Během cest – dejte smysl času strávenému čekáním a cestováním

Mnoho z nás tráví letní měsíce cestováním, ať už do zahraničí, nebo po naší vlasti. Dlouhé hodiny ve vlaku, v autobusu nebo v letadle lze skvěle využít četbou inspirativní literatury. Čekání při přestupování je ideální vyplnit dobrou knihou a vrhnout se na seberozvoj a vzdělávání.

Co mají knihy o osobním rozvoji společného?

Knihy o osobním rozvoji nám často slibují zlepšení kvality života prostřednictvím práce na sobě. Přestože každá z nich nabízí různé metody a přístupy, mají jedno společné: motivují nás ke vzdělávání. Vychází totiž z předpokladu, že se můžeme zlepšovat a usilovat o lepší a také radostnější využití našeho potenciálu.

Ať už se jedná o tradiční čtení, procházení online kurzů, nebo studium s pomocí interaktivních aplikací, cestou ke spokojenosti a úspěchu je neustálý seberozvoj, učení se a rozšiřování našich obzorů. Tento závěr nás přivádí k poznání, že osobní rozvoj je nepřetržitý proces a vzdělávání nikdy nekončí.

Knihy a kurzy nám mohou poskytnout teoretický základ, ale skutečná proměna vyžaduje pravidelnou praxi a trénování získaných poznatků v každodenním životě.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!